Finanční zpráva 2017: Specialista na nábytkové a stavební kovaní se sídlem v Nagoldu zvýšil obrat o 4.9 procenta

Häfele roste, obzvláště na mezinárodní úrovni

Mezinárodní skupina Häfele se sídlem v Nagoldu zaměřená na kování a elektronické přístupové systémy ukončila rok 2017 s velmi pozitivními výsledky. V minulém roce dosáhla celkového obratu ve výši 1,375 miliardy Euro (v roce 2016: 1,311 miliardy Euro). To odpovídá růstu ve výši 4,9%. Očištěno o kurzové rozdíly, obrat vzrostl dokonce o 6,5%, který vedení společnosti vidí jako výrazný úspěch.

Zvýšení bylo dosaženo pomocí 37 dceřiných společností s růstem ve výši 6,3%, a centrálou a šesti výrobními závody v Německu ve výši 1,7%. Kromě několika výjimek, všechny trhy, na kterých je Häfele aktivní se vyvíjely pozitivně s úměrným nárůstem obratu. Mezi nejdynamičtěji rostoucí pobočky se v loňském roce řadily zejména Häfele Vietnam, Häfele India a – znovu – Häfele USA, které rovněž výrazně přispěly k celkovému obratu skupiny. A jako i v minulých letech, pobočky v Asii zakončily rok s nadprůměrným růstem.

Nárůst počtu zaměstnanců

Tento výjimečný vývoj se také odrazil v celkovém počtu zaměstnanců, který celosvětově vzrost o 200na celkových 7.600. V Německu zůstal počet zaměstnanců na stejném počtu 1.600 – v současné době zahrnuje i 85 učňů/studentů. Pokud se týká vzdělávání, centrála společnosti znovu nastavuje standardy: poté co v roce 2016 společnost zavedla program vzdělání pro skladový personál v délce 2 roky zaměřený na mladé uprchlíky, v roce 2017 založila program mezinárodního technického vzdělávání. S těmito aktivitami, Häfele nejenom výrazně přispívá k integraci mladých uprchlíků, ale sama se staví do pozice, ve které dokáže dobře čelit výzvám dnešní globální ekonomiky.

Prostřednictvím 37 mezinárodních poboček a početnými obchodními zastoupeními po celém světě, Häfele působí ve více 150 zemích. Dnes skupina generuje 80 procent obratu mimo Německo. S 25 dceřinými společnostmi působícími více než 15 let se naplňuje filozofie být blízko k našim zákazníkům, kterou Häfele žije po desetiletí, a umožnuje vyvíjet výrobky a služby na míru našim zákazníkům. V této rovině Häfele dodává svoje výrobky předním firmám vyrábějící nábytek, architektům a konstruktérům stejně jako truhlářům/stolařům a prodejcům. Na tomto pozadí byl vyvinut celý rozsáhlý sortiment výrobků na celosvětové nebo lokální úrovni k uspokojení různých potřeb zákazníků. Tyto výrobky jsou vyráběné v jednom z pěti výrobních závodů nebo v souladu s normou „Häfele German Quality“ u jednoho z více než 1.500 partnerů po celém světě.

Globální propojení pro mezinárodní zákazníky

Naše globální síť má zásadní roli pro budoucnost společnosti. Poslední rok Häfele navýšilo investice do trhů, logistiky a výroby na současných 45 milionů Euro, s cílem propojit různé trhy a uspokojit neustále rostoucí skupinu nadnárodních zákazníků nejenom produkty, ale i zkušenostmi a službami. Investoři, projektanti i výrobci jsou nadšeni z globální možnosti spolupráce vyvinutou Häfele.

Mezinárodní projektový byznys: Zaměřený na ubytovací služby

V minulých letech začalo Häfele pracovat s novými cílovými skupinami v projektovém byznysu s významnými úspěchy. Společnost se zaměřila na rostoucí segmenty, jako jsou hotely, apartmánové domy a kliniky. Motto Häfele „Thinking ahead“ vyžaduje souvislý průzkum trendů a nových technologií a získávání obsáhlých kompetencí na rostoucích nových polích byznysu. V projektovém byznysu, skupina Häfele je respektovaný partner a v rámci programu 360° nabízí řešení a poradenství pro všechny články v projektu – investory, správce, architekty i výrobce/truhláře.

V souladu s tímto programem byl vyvinut nový sortiment pro vybavení hotelů v rozsahu 200 položek z jednoho zdroje pod heslem „One Room, one Face – one Style“. Ten obsahuje chytrá řešení prostoru, která splňují stále rostoucí požadavky na menší plochy místností a efektivnější využití prostoru. Häfele nabízí „více života na metr čtvereční“ v této oblasti s konceptem modulárního mikro apartmánu „MicroApart 20/30“. Jako dodatek k novým sofistikovaným typům nábytkových kování pro multifunkční nábytek nabízí i inspirující příklady pro plnohodnotné využití pokoje. Touto cestou firma vytvořila atraktivní způsob bydlení na malých prostorech, se kterým se naši partneři mohou seznamovat znovu a znovu jak v privátním tak i komerčním sektoru.

Objevte chytrý nábytek s Häfele Connect

Expert na kování se také stal jedním z pionýrů v novém, mezinárodně rostoucím segmentu chytrých domů – smart home. Aplikace Häfele Connect pro chytré telefony a tablety, spojuje a ovládá svítidla a zvuk stejně jako motorické pohony v nábytku. Komponenty Loox LED systému osvětlení a Häfele BLE box zde slouží jako základ. Toto naše „know-all“ razí cestu ke světu chytrého nábytku a pokojů i pro následující generace. Znovu je zde vidět strhující inovativní síla tradiční společnosti, která již dříve vyvinula Dialock, elektronický přístupový systém a doplnila tím své portfolio tradičního kování pro dveře a interiérový design. Dialock je rozsáhlý systém pro nejmodernější řízení přístupu včetně „smartphone“ klíče pro hotelový segment.

Výhled pro rok 2018

Skupina měla dobrý start do roku 2018 a je zde předpoklad pro další růst na mezinárodní úrovni i v roce 2018. „Předvídáme nárůst obratu v řádu jednotek procent i pro tento rok“ říká ředitelka společnosti Sibylle Thierer. K tomu by měly přispět i plánované investice ve výši 55 milionů Euro do trhu, produktů, výrobních závodů, logistiky a služeb. Společnost stále vidí rizika v nestálých zahraničních měnách a komoditních trzích jako i mnoha oblastech s nestabilní politickou situací a globálně problémových míst, ke kterým stejně jako v roce 2017, bude přistupovat s maximální opatrností a flexibilitou.

The Häfele headquarters in Nagold

Centrála Häfele v Nagoldu

Managing Director Sibylle Thierer

Ředitelka společnosti Sibylle Thierer

Häfele Connect, a self-developed app for smartphones and tablets, networks and controls light and sound as well as electrical drives in furniture. Häfele is also a pioneer in the Smart Home area.

Häfele Connect, aplikace pro chytré telefony a zařízení vyvinutá Häfele, spojuje a ovládá osvětlení a zvuk stejně jako mototrické pohony v nábytku. Häfele je také průkopník v oblasti Smart Home.

A big show at the interzum world trade fair in Cologne. Häfele created a stir with its Smart Home set-up.

Velká show na mezinárodním veletrhu interzum v Kolíně nad Rýnem. Häfele způsobilo rozruch se svým řešením pro Smart Home.

One Room, one Face – one Style. Häfele creates the optimal conditions for target group-oriented furnishing of hotel rooms with its comprehensive, internationally available hotel assortment, which contains more than 200 products.

One Room, one Face – one Style. Häfele vytváří optimální podmínky pro výrobce a dodavatelné nábytku a vybavení hotelových pokojů se svým obsáhlým, mezinárodně dostupným hotelovým sortimentem, který obsahuje více než 200 produktů.

Order today, delivery tomorrow – Häfele has made a good name for itself as a modern logistics provider with its business partners worldwide.  Pictured: Packing line with employees at the Nagold dispatch centre.

Objednejte dnes, dodání zítra – Häfele má dobré jméno jako poskytovatel moderních logistických služeb společně se svými obchodními partnery po celém světě.
Na obrázku: Balící linka se zaměstnanci v distribučním centru Nagold.